Petković: Haradinajev san da Beograd prizna Kosovo osuđen na propast 1Petar Petković Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Postoje projekti koji su osuđeni na propast i pre nego što njihova realizacija formalno započne, a takav je i san Ramuša Haradinaja da se Beograd natera da prizna Kosovo, kao i stara snoviđenja o stvaranju projekta „Velike Albanije“, saopštio je večeras direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Pre svega nekoliko dana, Haradinaj je uslovljavao NATO i EU da će praviti „VelikuAlbaniju“ ako ne dobiju punopravno članstvo za tri godine, sada kaže da će se ujediniti ako Aleksandar Vučić ne prizna takozvano Kosovo…

Šta je sledeće? Hoće li Haradinaj pretiti ujedinjenjem s Albanijom ako im partneri u EU i SAD ne obezbede vakcinuprotiv Kovida, upitao je Petković u saopštenju.

Svestan je on veoma dobro da je pritisak na predsednika Srbije Aleksandara Vučića uzaludan kada je reč o nečijim željama za priznanjem tzv. Kosova.

Stoga najnovije pretnje i uslovljavanja da Srbija prizna lažnu državu imaju za cilj da Haradinaju obezbede eventualno još neki dodatni glas ekstremnog biračkog tela na izborima i zamaskiraju nedostatak realne politike, naveo je Petković.

Srbija, kao ozbiljna i međunarodno priznata država, nastaviće da se zalaže za politikudijaloga i kompromisa, ali neće dozvoliti da neko sa njom razgovara jezikom ucena ipretnji, kao poslednjem pribežištu neostvarivog ekstremizma, poručio je Petović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari