PGS: "Gradonačelnik u aferi 'Subotica-transa' pokazao da mu je važniji pojedinačni interes" 1Foto: J. Patarčić/Danas (arhiva)

Reagujući na dopis koji je “Dunav osiguranje” dostavilo Gradskom odboru Stranke slobode i pravde Subotica, u kojem se navodi da ova kompanija nije odobravala niti isplaćivala donacije JP “Subotica-trans”, Pokret građanske Subotice (PGS) smatra da je “gradonačelnik svesno izrekao neistinu u svom obraćanju građanima Subotice, sa namerom da ih obmane i prikrije koruptivne radnje u javnom preduzeću”.

Iz ove stranke konstatuju da se JP “Subotica-trans” sistematski uništava, s ciljem da se opravda planirano uvođenje gradskog preduzeća u javno-privatno partnerstvo, ali i lično bogaćenje pojedinaca.

“To može biti odlično rešenje samo za privatnog partnera, koji bi prisvojio profitabilne delove javnog preduzeća, bogatio se, ali je loše za budžet grada i za građane, koji bi plaćali usluge javnog prevoza još skuplje”, saopštili su iz PGS-a.

Ocenjuju da je gradonačelnik je u aferi “Subotica-transa” pokazao da mu je važniji pojedinačni nego opšti interes građana Subotice, zbog čega smatraju da je vreme da se povuče sa ove pozicije.

“Pokret građanske Subotice osuđuje postupanje gradonačelnika i poziva ga da bar u odlasku sa funkcije pokaže malo dostojanstva i podnese ostavku”, naveli su iz PGS-a.

Iz ove stranke pozivaju, kako navode, po treći put državno tužilaštvo da istraži slučaj nabavke startera, ali i kompletno poslovanje JP “Subotica-trans”, zbog sumnji da je pomenuta nabavka samo jedna u nizu zloupotreba.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari