"Plaćanje glasova, ’bugarski voz‘, vaspitačice koje pozivaju na glasanje za SNS": "Srbija protiv nasilja" tvrdi da je vlast spremna da na svaki način "odbrani" najveću nišku opštinu 1Izbori u Nišu 2023/Foto: Z. Miladinović/Danas

Najveći broj pokušaja krađe i izbornih nepravilnosti je u gradskoj opštini Medijana, gde se odvija prava borba između vlasti i opozicije, saopštila je koalicija „Srbija protiv nasilja“.

Medijana je centralna i najveća niška opština, u kojoj opozicija ima najbolje rezultate, a ovoga puta, na parlamentarnim izborima, „beleži i najveću izlaznost“, te je razumljivo da je bojazan vlasti da će je „izgubiti“ velika, kao i spremnost da je „brane kako umeju i znaju“, ocenjuju u koaliciji.

„Dupli spiskovi, spiskovi sigurnih glasova na biračkom mestu, krađa glasačkih listića, preminuli u biračkim spiskovima, pa onda ubacivanje dva listića na biračkom mestu 4 na Paliluli, grupno glasanje na biračkom mestu 1 na Paliluli, samo su neki od nepravilnosti koje naši kontrolori tokom celog dana sprečavaju na licu mesta“, navedeno je u saopštenju.

Jelena Milošević, narodna poslanica i kandidatkinja na izbornoj listi „Srbije protiv nasilja“, naglasila je da su njihovi članovi biračkog odbora na biračkom mestu broj 7 u Medijani prijavili policiji slučaj birača koji je izneo svoj glasački listić, zbog sumnje da je učestvovao u izbornoj krađi poznatoj kao „bugarski voz“.

„Neverovatno je šta rade – stoje sa duplim spiskovima i spiskovima sigurnih glasova ne samo oko birališta, već i na samim biračkim mestima“, kazala je.

"Plaćanje glasova, ’bugarski voz‘, vaspitačice koje pozivaju na glasanje za SNS": "Srbija protiv nasilja" tvrdi da je vlast spremna da na svaki način "odbrani" najveću nišku opštinu 2
Foto: Z. Miladinović/Danas

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ je naglasila da je policiji i Odeljenju za borbu protiv korupcije prijavljena i sumnja u izvršenje krivičnog dela primanje i davanje mita radi glasanja, iz člana 156 Krivičnog zakonika, pošto su dobili saznanja da se u kol centru Srpske napredne stranke u Sportskom centru „Čair“ navodno „plaćaju glasovi“ onima koji glasaju za njenu izbornu listu.

U toj koaliciji su dodali da je u upravi javne predškolske ustanove „Pčelica“ navodno formiran štab SNS, iz kojeg vaspitačice i danas, na dan izbora, pozivaju „sigurne glasove“ da izađu i glasaju za SNS.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari