Počelo izjašnjavanje o zakonima iz oblasti državne uprave

Ostavite komentar


  1. Da postoji makar zrnce poštenja i spremnosti za reformu drž.uprave i borbe protiv korupcije, postupilo bi se u skladu sa Nac.strategijom za b.p.korupcije, Poglavlje: prevencija korupcije i zabranilo zapošljavanje na određ.vreme bez ikakvih kriterijuma i merila, dakle direktnim dogovorom sa starešinom drž.organa i potom rutinski prevođenje u stalni radni odnos putem javnog konkursa. Takođe, starešine drž.organa poseduju diskreciono pravo da izaberu „najboljeg“ kandidata od 3 kandidata koje mu predloži njegova Konkursna komisija. Naravno, upravni spor pred Upravnim sudom nije hitan te traje 4,5 godina taman kada istekne nandat starešini.

Ostavite komentar


Politika

Kolika je izlaznost na ponovljenim izborima u Nišu do 18 časova? 10

Kolika je izlaznost na ponovljenim izborima u Nišu do 18 časova?

Na ponovljenim izborima za odbornike niške skupštine opštine Medijana na biračkom mestu broj 14 u osnovnoj školi "Ćele kula" do 18 časova glasalo je 32,93 odsto birača, a na biračkom mestu broj 16 u Vatrogasnom domu izlaznost do 18 časova bila je 31,60 odsto, saznaje agencija Beta u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. i 16. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.