U Novom Sadu održan protest "Srbija protiv nasilja": Građani ispred SNS-a ostavili grane koje je slomilo nevreme (FOTO) 1Foto: A. Latas/Danas

Okupljanje u Novom Sadu na još jednom protestu protiv nasilja počelo je nešto pre 19.00 ispred Dunavskog parka, iako je prvobitna namera bila da se okupe oko fontane u samom parku, ali zbog prošlonedeljnog nevremena park je i dalje zatvoren iz bezbednosnih razloga.

Protestna šetnja je išla do srušenog stabla koprivića, starog više od 150 godina, u ulici Modene, koje je stradalo u prošlonedeljnom nevremenu.

Građani su na taj način želeli da skrenu pažnju da je vlast odgovorna zbog uništenja tog spomenika prirode, jer se tu gradi i podzemna garaža.

 

Brajan Brković je rekao ispred parka da je koprivić simbol Novog Sada koji je slomljen je za vreme ovog režima. I u tome se ogleda kako smatra, njihov odnos prema prirodi, ali i prema čoveku.

„Ni sedam dana posle oluje ne može da se uđe u parkove, drveće je svuda po gradu“, dodao je Brković.

On je pozvao građane da uzmu po granu iz parka i da ih mirno ostave ispred prostorija Srpske napredne stranke koje se nalaze u centru grada u blizini mesta gde je nekada stajao koprivić.

Nakon toga, na mestu gde je nekada stajao koprivić, građani su postavili kartonsko drvo, a orgazatori su pozvali sve Novosađanke i Novosađane da napišu na njega sve afere i nepočinstva ove vlasti.

Organizatori su želeli da pošalju poruku da se protesti neće i ne mogu zaustaviti sve do ispunjenja postavljenih zahteva.

Organizatori protesta su Stranka slobode i pravde, Srbija centar – SRCE, GP Bravo, Most solidarnosti, Nova – Da se struka pita, Narodna stranka, Zajedno, Demokratska stranka, Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana, OSA i Zeleno – levi front.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari