Referendum o Kosovu nije po volji Zapada

*Zapadne zemlje žele da se Srbija što pre izjasni da li istinski želi da započne novu fazu briselskih pregovora
Šta su države "kvinte" poručile zvaničnom Beogradu nakon nedavnog sastanka u SAD

Ostavite komentar


  1. „Kako je Danas ranije objavio, na prošlonedeljnim sastancima predstavnika „kvinte“ u Vašingtonu rečeno je da je kraj ove godine ili početak 2019. da Srbija prihvati sporazum koji bi omogućio članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama, najpre u statusu posmatrača, u zamenu za šta bi Beogradu bila obećana precizna godina ulaska Srbije u EU“ – Sustinski od obecanja nema nista, najmanje treba traziti formalni papir, cak ni to se ne vazi, videli smo na Rezoluciji UN 1244. Uostalom, ako Kosovo nije nase, zasto tolika buka i sastanci silni, rezolucije, ucene, molbe, pritisci ?

    1. Косово и Метохија фактички (незванично) нису, а званично јесу наша територија. То што јесу од слабе нам је вајде, осим што нећемо званично признати д а није наша територија. Ту негде је решење.

  2. Nema ništa od ulaska Srbije u EU, makar se kosovski problem rešio u roku od 3 dana na način na koji bi sve strane bile superzadovoljne. Kosovo je samo dobar izgovor za zamajavanje raje u stilu: „Ne damo Kosovo po cenu ulaska u EU“. Kosovo jeste prepreka na putu ka EU, ali nije jedina. Ima ih na desetine. A ova vlast niti je sposobna, niti hoće da ih preskoči!!! Na, posletku; Evroskeptici neka ne brinu – nećemo skoro u EU. A Evrofanatici neka se ne nadaju – nećemo skoro u EU.

  3. Ja i dalje čekam ishod od ona četiri meseca koja je visoka predstavnica EU dala Kosovskim vlastima da primene Briselski sporazum i formiraju Zajednicu srpskih opština kako je dogovorom predviđeno. Na tome se trenutno „vozi“ čitav kredibilitet Zapada kada nam daje obećanja, a i sposobnost privremenih vlasti u Prištini da ispune preuzetu obavezu. Sve ostalo je brutalno sileđistvo jačeg, suprotno svakakvih civilizaciskih tokova i demokratskih načela.

    1. Устани за пристојан живот и да Косово и Метохија не постану званично Косово*.

  4. Ако је по икаквој вољи Запада незванично (de facto) признање, уз неблокирање пута Косова* у ОУН, али не и званично (de iure)признање – играјмо на ту карту и све уз договор са САД.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.