Pokret će imati i političko delovanje 1Foto: FB Pokreta ''Rodjeni za Pirot''

U Pirotu je održana Osnivačka skupština Pokreta “Rođeni za Pirot” čiji je predsednik Vladica Tošić, profesor istorije u pirotskoj Gimnaziji i aktuelni zamenik predsednika Gradske skupštine.

Na predstojeće lokalne izbore ovaj Pokret izlazi samostalno.

– Pokret je nastao na inicijativu dosadašnjih članova Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke, i pojedinaca građanskih opcija i grupacija. Imamo blizu 1000 simpatizera i članova koji su izrazili želju i spremnost da se uključe u rad i aktivnosti društvenog pokreta koji će imati i političko delovanje. Pokret će dati šansu novim ljudima da kroz svoj rad u društvenoj zajednici iskažu spremnost i odanost da se suštinski bave problemima građana Pirota a s druge strane da menjaju i društvo Srbije- rekao je Tošić.

Tošić kaže da ovaj pokret stupa na političku scenu, svestan izazova i složenosti istorijskog trenutka, spreman da se požrtvovano i istrajno bori za budućnost Pirota i Srbije.

– Tradicionalne političke stranke izgubile su naše poverenje. Zato smo osnovali Pokret “Rođeni za Pirot“ koji baštini i nacionalne i građanske vrednosti. Naš prioritet je sigurna budućnost Pirota. Pokret će biti stožer okupljanja novih politika koji će doneti nove ljude na političkoj sceni Pirota i Srbije.Pirotu moramo dati novu snagu i moramo hrabro da iskoračimo napred i suočimo se sa izazovima sadašnjosti i budućnosti. Mi treba da budemo pokretači promena. Spremni smo da preuzmemo punu odgovorenost i da damo svoj suštinski doprinos ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva kroz politički program pobeda za budućnost Pirota. Pokret rođeni za Pirot je drugačiji od svih postojećih. Pokret čine časni ljudi, čiji je cilj u politici Pirot moderan i prosperitetan grad koji daje nove perspektive razvoja i pruža jednake mogućnosti za sve- kaže Tošić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari