Pokret Ekološki ustanak: Građani navikli na sramno režimsko sakrivanje iza Kosova 1Foto: Beta/Emil Vaš

Pokret Ekološki ustanak i Aleksandar Jovanović Ćuta najoštrije su osudili klevete predstavnika režima i režimskih tabloida, kojima se borba za dolinu Jadra na neistinit i besmislen način dovodi u vezu sa priznavanjem nezavisnosti Kosova, saopšteno je iz ovog pokreta povodom izjave Ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović da susret i razgovori ekoloških aktivista sa poslanicom Evropskog parlamenta Violom Fon Kramon „jedino imaju veze sa lobiranjem za priznanje Kosova“ i povodom optužbi tim povodom objavljenih u režimskim tabloidima.

Pokret ističe u saopštenju da su se građani Srbije već odavno navikli na sramno režimsko sakrivanje iza Kosova, svaki put kada je režimu potrebno da skrene pažnju sa svojih kriminalnih afera i svojih mutnih politika.

– Javnost u Srbiji zna da su problemi srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji danas, u velikoj meri koliko i doline Jadra, upravo tajni dogovori i kukavička poltika svršenog čina Aleksandra Vučića čime se direktno ugrožava bezbednost države i građana, svesno podstiču sukobi i podele u društvu, i crtaju mete na kritičarima vlasti. Pozivamo javnost da se suprotstavi svakoj retoričkoj i tabloidnoj zloupotrebi Kosova od strane naprednjačkog režima kome ni Kosovo ni Mačva nisu ništa drugo do politički i pljačkaški plen, saopštio je Ekološki ustanak.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je rekla da razgovori izvestiteljke Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon sa delom opozicije, „jedino imaju veze sa lobiranjem za priznanje Kosova“.

„Razgovori koje Ćuta, Zelenović i Veselinović imaju sa Violom fon Kramon imaju veze jedino sa lobiranjem za priznanje tzv. Kosova. Nikakvih razgovora o životnoj sredini tu neće biti, jer je to žena koja je zainteresovana samo za jednu stvar, a to je da propagira nezavisnost Kosova“, ocenila ranije je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari