Pokret "Kreni-Promeni": Privatna firma pod pritiskom novosadske vlasti uklonila bilborde koji mere zagađenje, pokrećemo novu akciju 1Bilbordi u Novom Sadu, foto: Kreni-promeni

Pokret „Kreni-Promeni“ će danas, 28. decembra u Novom Sadu, kod Vladičanskog dvora, pokrenuti akciju „100 plakata za 1 bilbord“.

Akciju pokreću, kako su saopštili, nakon što je kompanija koja izdaje bilbode pod pritiskom gradske vlasti morala da ukloni bilborde sa QR kodom, koje je postavio taj pokret, a koji su Novosađanima omogućavali da prate nivo zagađenja vazduha u svom gradu.

„Vazduh koji građani udišu već mesecima je izuzetno zagađen, što je posebno došlo do izražaja sa dolaskom hladnijeg vremena i početkom grejne sezone, kada je često u ‘ljubičastim’ vrednostima, zbog čega se savetuje izbegavanje boravka na otvorenom, pa čak i otvaranja prozora“, navodi se u saopštenju.

Iz tog pokreta ističu da je suludo da bilo ko sprečava objavljivanje informacija koje su od koristi svima i pozivaju sve građane, bez obzira za koga glasaju i u koju su stranku učlanjeni, da zajedno nastave da rešavaju problem zagađenja.

„Oni neka zabranjuju bilborde i vređaju, a mi ćemo nastaviti da izlazimo sa konkretnim rešenjima i da pomažemo ljudima“, zaključili su iz ovog pokreta.

Akcija će početi od 17 časova na uglu Dunavske i Gimnazijske ulice.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari