Pokret "Novo lice Srbije" postaje politička stranka 1foto: Novo lice Srbije

Pokret Novo lice Srbije i Reformistička stranka doneli su odluku o ujedinjenju dva politička subjekta u jedinstvenu stranku koja će od danas nastupati pod imenom Novo lice Srbije. Predsednik te nove stranke biće narodni poslanik Miloš Parandilović.

Početkom oktobra biće održana osnivačka skupština Novog lica Srbije u Beogradu i tada će biti usvojen program i izabrano rukovodstvo.

„Pre nekoliko meseci otpočeli smo pregovore sa kolegama iz Reformističke stranke i doneli odluku o ujedinjenju naše dve organizacije. Delimo slične, gotovo identične političke stavove i nije bilo nikakvih prepreka ujedinjenju naša dva politička subjekta. Od danas ćemo nastupati kao politička stranka Novo lice Srbije. Aleksandar Višnjić, osnivač Reformističke stranke i profesor Medicinskog fakulteta u Nišu biće jedan od potpredsednika Novog lica Srbije“, kaže za Danas Parandilović

Napominje da će Novo lice Srbije biće konzervativna, umereno desna politička opcija koja veruje da Srbija zaslužuje bolje od ovog nacionalnog i ekonomskog sunovrata koji živimo više od osam decenija.

„Insistiraćemo na demontaži ovog nakaradnog poretka koji je od Srba napravio jeftinu radnu snagu u sopstvenoj zemlji. Preduslov oporavka države i društva jeste pad režima SNS-a. Vučić je porobio srpski narod i upravlja Srbijom kao privatnom prćijom. Agonija mora da se zaustavi jer Srbija zaslužuje daleko više od ove nenarodne vlasti. Jedno od glavnih programskih načela biće borba za obnovu Kraljevine Srbije na čelu sa princom Filipom. Jedan smo od retkih naroda koji je iznedrio svoje dinastije i najrazvijenije zemlje u svetu su kraljevine. Na ovaj način Srbija bi se vratila sebi i podsetila ceo svet na svoju slavnu istoriju“, dodaje Parandilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari