Pokret "Uvek za Srbiju" Zorane Mihajlović: Sprema se velika krađa glasova "tajkunsko-mafijaškog režima Aleksandra Vučića" 1Zorana Mihajlović: Foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Pokret Uvek za Srbiju, koji je osnovala bivša ministarka Zorana Mihajlović, saopštio je da se sprema velika krađa glasova „tajkunsko-mafijaškog režima Aleksandra Vučića“, koja će, uz krađu budžeta kroz razna prividna socijalna davanja ugroženim kategorijama stanovnika, dovesti do dodatnih zaduživanja celokupne radno sposobne populacije.

U saopštenju se navodi da je Vučić, mimo svojih ovlašćenja, najavio pomoć za socijalno ugrožene i za još neke grupe i najavio još jednu populističku odluku – da će studenti imati 20 odsto popusta na vozne i 10 odsto popusta na avionske karte.

Pokret Uvek za Srbiju ukazuje na činjenicu da je Vućiću i njegovom tajkunskom okruženju cilj da pobede na izborima po svaku cenu i u tome neće birati sredstva, što znači da će nastaviti da ucenjuju, podmićuju, prete i kradu glasove.

Namera da zbog potpuno nebitne manifestacije, kao što je Ekspo, potroši 12 milijardi evra je do sada najbesramniji postupak ove vlasti, kojoj je jedini cilj da što više tog novca operu od javnosti skrivenim ugovorima, kako bi sebi obezbedili lagodan život posle gubitka vlasti i bega iz Srbije, ali im to nećemo dozvoliti, stoji u saopštenju.

Podseća se da je naša zemlja po svim parametrima u samom vrhu po korupciji, gušenju medija, inflaciji, visokim cenama osnovnih namirnica, najvišim cenama goriva u ovom delu Evrope, rastu spoljnog duga, nasilju prema ženama, femicidu, nasilju u javnom govoru, nejednakim šansama za obrazovanje, zapošljavanje i lečenje.

Stvorena je atmosfera beznađa i za mlade i za starije. Ima posla samo u nekoliko sfera, jer je od poduhvata građevinske mafije napravljena najveća perionica para u Evropi i među najvećim u svetu, ističu iz pokreta Uvek za Srbiju.

Ukazuje se da je i Vučićeva kosovska politika pojednako pogubna i da je „jasno da on nema nameru da normalizuje odnose i stabilizuje region, već mu je jedini cilj dalja eskalacija“.

Rezultat takve politike je, ukazuje se, da traje egzodus sa Kosova i od 146.000 Srba, koliko ih je bilo 2013. godine, došli smo do toga da Srba na Kosovu sada ima manje od 95.000, što je direktna posledica Vučićeve pogrešne politike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari