Pokret za preokret podržao današnje proteste u Srbiji 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Pokret za preokret podržao je današnje proteste i blokade saobraćajnica u organizaciji ekoloških udruženja, navodeći da u Srbiji ima razloga da se protestuje „svakog dana“.

Predsednik pokreta Janko Veselinović ocenio je da je opravdano tražiti obustavljanje projekta kompanije Rio Tinto kod Loznice kao što je kako je rekao, bilo opravdano tražiti povlačenje zakona o eksproprijaciji i izmene zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

„Građani Srbije mogu da protestuju svakog dana i to ne bi bilo puno. Mogu da protestuju jer imaju jednu od najvećih cena goriva u svetu, jer im zemlju kupuju stranci, jer cene skaču svaki dan, jer organizovani kriminal buja. Mogli bi da protestuju jer ih banke pljačkaju, penzionerima ne vraćaju otete penzije, što se zapošljavaju stranački kadrovi, a stručni ljudi odlaze iz zemlje“, naveo je Veselinović u Vrbasu a preneo Pokret za preokret.

Danas će u 40 gradova Srbije biti održane blokade saobraćajnica sa zahtevom da se kompaniji Rio Tinto ne dozvoli otvaranje rudnika litijuma kod Loznice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari