Pokretač peticije za odbranu Vučića traži promenu imena Trga mladenaca 1

Aleksandar Đurđev, pokrajinski poslanik vladajuće većine, objavio je da je postavio spomen ploču bivšem američkom presedniku Vudro Vilsonu u Novom Sadu. Đurđev je privukao nedavno pažnju javnosti kao pokretač on lajn peticije za odbranu predsednika Srbije Aleksandra Vučića od „medijske hajke“ na sajtu javnosti nepoznatog Instuta za političko umrežavanje.

„Danas smo postavili ovu spomen ploču i predlažemo da se Trgu mladenaca u Novom Sadu vrati stari naziv koji je nosio u vreme između dva svetska rata – Vilsonov trg. Takođe, predlažemo da se na tom Trgu postavi i spomen obeležje – bista Vudro Vilsonu“, izjavio je između ostalog Aleksandar Đurđev, u podužoj objavi koji su preneli provladini mediji i portali.

Đurđev se predstavio kao predsednik Srpske lige.

Pokretač peticije za odbranu Vučića traži promenu imena Trga mladenaca 2
foto: Aleksandar Đurđev

Prethodna akcija prikupljanja potpisa na sajtu Instituta za političko umrežavanje za odbranu institucije predsednika Srbije od medijske hajke zadržala se na broju od 555 potpisnika.

Pojedini potpisnici su javno ili anonimno obavestili javnost da ništa nisu potpisali.

„Za svega dva dana trajanja peticije, preko 400 građana naše zemlje, uglednih ljudi iz sveta nauke, kulture, muzike, slikarstva, sporta,politike i privrede, vodeći se državotvornom i društveno odgovornom mišlju stalo je svojim imenima i čašću u zaštitu jedne od najznačajnijih institucija u našoj zemlji. Time smo zajedničkim naporima pokazali da je tiha i pristojna većina u Srbiji uvek budna i spremna da na svaki pokušaj omalovažavanja države Srbije i njenih institucija, ma odakle on dolazio, odgovori onako kako to ona jedino ume – dostojanstveno i odlučno“, napisao je Đurđev na portalu Instituta za političko umrežavanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari