POKS i Metla očekuju ulazak u parlament nakon ponavljanja izbora 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Glasanje za narodne poslanike biće ponovljeno u sredu, 1. jula, i to na 234 biračka mesta, gde pravo glasa ima ukupno 202.924 birača.

Koaliciji Za Kraljevinu Srbiju za ulazak u parlament i prelazak cenzusa od tri odsto (u odnosu na broj izašlih) nedostaje 5.000 glasova,  a pokretu Metla oko DSS još desetak hiljada glasova.

Boban Stojanović, politički analitičar, tvrdi za Danas da je gotovo nemoguće da pokret Metla uđe u republički parlament i preskoči veliku prepreku, iako je veliki broj mesta na kojima se ponavlja glasanje.

„Ukoliko bi se to dogodilo, to bi predstavljalo neverovatan izborni inženjering i graničilo bi se sa realnošću. Bez obzira što bi Vučiću takva završnica izbora odgovarala, ne verujem da sme to da uradi u ovakvim okolnostima, ali videćemo šta će biti njegova odluka. Dakle, da li će biti još jedne izborne mahinacija ili pak ostajanje u granicama realnog“, kaže Stojanović.

Žika Gojković, lider monarhista, za Danas kaže da očekuje da će na ponovljenim izborima građani podržati njihovu listu i da će ući u parlament.

„Uvek smo išli težim, ali ispravnim putem, i sada će biti teško jer su odbijeni svi naši prigovori. Podigli smo na noge kompletnu infrastrukturu stranke kako bismo u foto-finišu stigli do cilja. A ako stignemo u republički parlament, tamo ćemo po svemu sudeći biti jedina opozicija“, tvrdi Gojković.

I Miloš Jovanović, lider DSS i pokreta Metla 2020,  za naš list navodi da će dati sve od sebe kako bi preskočili cenzus.

„Mi nikada ne odustajemo, pa nećemo ni sad. Pozvali smo sve građane, pa i one koji su glasali za predstavnike vladajućih stranaka da glasaju za nas. Štampali smo tridesetak hiljada plakata kojim pozivamo građane da u što većem broju izađu na birališta i daju glas za listu Metla 2020…“, kaže Jovanović i dodaje da uz podršku građana Metla ima šansu da dospe do rezultata koji će biti početak parlamentarne borbe za bolju Srbiju.

Najbliže cenzusu od tri odsto

  • Za Kraljevinu Srbiju – Žika Gojković – 2,63
  • Suverenisti Saše Radulovića – 2,32
  • Metla – 2,25
  • Vojislav Šešelj – SRS – 2,07
  • Sergej Trifunović – PSG – 1,6
  • Milica Đurđević – Zavetnici – 1,45
  • Milan Stamatović – Zdravo do pobede – 1,05

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari