POKS: Krunisanje kralja menja sliku o Srbiji

Ostavite komentar


  1. „Takođe, jedina smo država koja je republika, a na zastavi ima krunu i ne stavlja je na glavu onome kome pripada“

    Pozdravile vas Austrija, Rusija, Bugarska…

    P.S. Dokon pop i jariće krsti…

    1. Чекајте „Јохне“ шта вама смета да Срби имају свог крунисаног краља какав је да је? Биће да је незгодно пљувати по земљи где је крунисан рођак краљице Елизабете.

      1. Zašto li uz pisanje ćirilicom redovno ide i nerazumevanje pročitanog?
        Ili je u pitanju odbijanje da se prihvati ono što je pročitano?

  2. E,osnovacu stranku za vraćanje dinastije Obrenovića. Karađorđevići su ubili kralja i ženu mu ko pse. A to je „dobra“ slika u svetu? Deco, bajke o kraljevima,zmajevima i sl. nisu istinite…

  3. Srbija nema kralja. Gospodin Aleksandar Karađorđević je samo praunuk kriminalca koji je u saradnji sa ruskom carskom obaveštajnom službom organizovao i izveo masakr srpske kraljevske porodice Obrenović. Od tada Srbi nemaju kralja nego samo članove jedne srpske kriminalne porodice. U svakoj normalnoj državi, čim bi se za to ukazala prilika, a bilo ih je, Petar I i Nikola Pašić bi bili likvidirani bez suđenja. A o moralnim aspektima nameštaljke i streljanja Apisa, da ne govorimo. Jedini Karađorđević koji je valjao bio je Aleksandrov otac Petar II, a on je voleo Jugoslaviju (socijalističku) kojoj je učinio vrlo značajne usluge u Britaniji i SAD.

    1. Знате ли само једну краљевину у којој поједини владари нису били убијени од стране својих рођака претендената на титулу, или од стране припадника друге династије, претходно уклоњене на исти начин? Шта мислите, да ли је било таквих случајева у земљама које вероватно сматрате ‘културним’ као што су Француска, Енглеска, Баварска, Напуљска краљевина, Аустрија, Шпанија, или Шведска?

  4. Tom prilikom treba prikazati i fotografije sa krunisanja Aleksandra u crkvi (ako je toga bilo???). Da, onog Aleksandra koji nije bio srpski kralj, a sada se poteže nekakvo nasljedno pravo…

  5. ionako stranci srbiju dozivljavaju kao cirkus, jedan klovn vise u areni..

  6. Dosta nam je jedna ne krunisana krvopija, treba nam i jedna krunisana, i ovako smo n……i, a sa jos jednim…

  7. Generalno, kraljevska porodica mi se ni malo ne dopada … ali bi moglo da bude resenje (slicno britanskom modelu) da nezavisne drzave (Republika Srpska, Kosovo, Crna Gora … ) priznaju srpskog kralja i tako budu deo jednog ujedinjenog kraljevstva. Kralj bi imao ulogu (zajedno sa crkvom) pre svega u ocuvanju srpskog kulturnog nasledja i identiteta sa ne previse politicke moci … ali sa mogucnostu veta da se delovi kraljevsta pripoje drugin drzavama.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.