POKS neće učestvovati na konsultacijama o izbornim uslovima: Izbore odložiti za jesen 1foto FoNet Zoran Mrđa

Poslanički klub Srpske koalicija NADA koju čini Nova Demokratska stranka Srbije (NOVI DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) neće učestvovati danas na razgovorima sa predsednicom skupštine oko realizacije preporuka ODIHR za poboljšanje izbornih uslova, jer su neiskreni i zakasneli, saopštio je POKS.

„Izborna kampanja traje već nedelju dana, SNS je već predala izbornu listu, a mi treba tek da započnemo ozbiljne razgovare o izbornim uslovima. Svima je jasno da je to besmisleno“, izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

Po Mihailovićevim rečima, da je bilo iskrene volje vlasti, razgovori bi bili završeni i zaključci sa njih bili primenjeni pre raspisivanja izbora.

„Ovako je jasno da su razgovori obična farsa koja treba da posluži vlasti za prevaru opozicije i novu sofisticiraniju izbornu krađu i aboliciju za prethodnu. Čišćenje biračkog spiska od preko 40.000 glasača sa lažnim, protivzakonitim prebivalištima je ozbiljan posao koji ni teoretski ne može da se završi do zakonskog roka za zaključenje biračkog spiska“, kaže Mihailović.

On je dodao da je zbog toga je stav NADA da posebnim zakonom, „leks specijalisom“, treba sve predviđene izbore odložiti za jesen.

„A do tada raditi na normalizaciji izbornih uslova koji osim čišćenja biračkog spiska predviđaju i poboljšanje medijske slike za sve učesnike izbora i raspisivanje izbora za sve gradove i opštine u isto vreme, kao što je i praksa u mnogim zemljama“, dodao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari