POKS podržava vraćanje smrtne kazne za ubice dece, ali i za delo veleizdaje 1foto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije podržava inicijativu predsednika Srbije da se vrati smrtna kazna za delo ubistva dece, ali traži da se ta kazna proširi i za krivično delo veleizdaje države, saopšteno je iz POKS.

„Podržavamo predlog da se smrtna kazna uvede za hladnokrvne ubice dece, ali u istom paketu izmene krivičnog zakonika treba uvesti i identičnu kaznu za čin veleizdaje svoje zemlje. Ubeđeni smo da vraćanjem takve kazne ni jednom političaru ne bi palo na pamet da trguje sa srpskim nacionalnim interesima, za koje su živote dali stotine hiljada Srba“, naveo je predsednik POKS i narodni poslanik, Vojislav Mihailović.
Kako je dodao, ovakva kazna za delo veleizdaje svoje države je primerena, jer se činom izdaje šteta čini celom narodu i to ne samo ovoj generaciji, nego i budućim.

“Uvođenjem smrtne kazne političari bi radili odgovornije i ne bi svoje lične interese stavljali ispred državnih. Ubeđen sam da bi u takvoj situaciji francusko-nemački plan i ohridski sporazum bili odbačeni odmah i u celosti“, zaključio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari