POKS organizovao anitfašističku monarhističku šetnju za Dražu Mihailovića 1Foto: POKS

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) organizovao je, kako su naveli, prvu antifašističku šetnju u slavu komandantu Jugoslovenske vojske u otadžbini u Drugom svetskom ratu Dragoljubu Mihailoviću.

Šetnja je organizovana od Gradske biblioteke do Delijske česme u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, odakle je kolona, nakon govora, nastavila do Topličinog venca gde su predstavnici POKS-a položili venac na spomenik vojvodi Vuku.

„Nismo za mržnju, niti za ljubav prema jednom čoveku, nego smo za promenu sistema“, rekao je predsenik POKS-a Žika Gojković i dodao da „živimo u društvu gde je čovek sa drugačijim mišljenjem predstavljen kao izdajnik ili bot“.

Pokret obnove kraljevine Srbije ranije danas je saopštio da je dobio preteću poruku od „Novog SKOJ-a“, u kojoj se, kako je navedeno, preti „terorističkim napadom“ na kolonu. Skup je, medjutim, protekao bez incidenata.

U šetnji su, osim predstavnika POKS-a, učestvovali i članovi Ravnogorskog pokreta i Udrženja boraca Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari