POKS: Parastos generalu Mihailoviću sutra u crkvi Ružici na Kalemegdanu 1Foto: Aleksandar Roknić

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je građane da sutra, u ponedeljak, dođu na parastos komadantu Jugoslovenske vojske u Otadžbini generalu Dragoljubu Mihailoviću, u beogradskoj Bogorodičnoj crkvi, na Kalemegdanu.

„Pomen mome dedi, generalu Mihailoviću, tradicionalno Srpska pravoslavna crkva drži svake godine na dan kada su ga komunističke vlasti posle montiranog procesa, lišile života. Кomunisti nisu slučajno izabrali isti dan za egzekuciju kada je 28 godina ranije ubijena cela ruska carska dinastija Romanov“, izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, „bez obzira na ovaj zločin, pravda je pobedila ne samo zbog toga što je general Mihailović rehabilitovan konačnom odlukom suda u Srbiji 2015. godine koja ga je oslobodila svih optužbi i proglasila neosuđivanim, nego i zbog toga što većina Srba i građana Srbije poštuje njegov lik i delo i zna pravu istinu“.

„Iako postoji konačna i obavezujuća za sve odluka suda oma ni danas nije potpuno zaživela, jer ima onih koji ga optužuju da je bio saradnik okupatora, iako je odlikovan najvišim odlikovanjima antifašističke koalicije, od strane SAD posthumno 1948. i Francuske 1943. godine, za zasluge u borbi protiv nacizma“, naglasio je Mihailović.

„Sramno je“, naveo je Mihailović, „i držanje sadašnje američke administracije koja izbegava da pomene njegovo ime prilikom obeležavanja operacije ‘Halijard’, u kojoj je zahvaljujući mom dedi spašeno od sigurne smrti više od 500 američkih pilota u Drugom svetskom ratu“.

„General Mihailović ne pripada samo mojoj porodici, nego celom srpskom narodu gde god da živi“, izjavio je Mihailović i dodao da će se na parastosu, koji počinje u 11.45, obratiti akademik Matija Bećković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari