Vojislav Mihailovićfoto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) podneo je danas krivične prijave protiv više službenika Gradske uprave Novi Sad i MUP Novi Sad zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo sastavljanje netačnih biračkih spiskova.

Krivična prijava tereti službenike i njihove nalogodavce da su, prebacujući pre izbora 2.613 glasača iz Novog Sada u Beograd, a zatim ih vraćajući nazad u novosadski spisak odmah posle završetka izbora, sastavili netačan birački spisak i time učinili krivično delo, navodi POKS.

Predsednik POKS Vojislav Mihailović je ocenio da su „tragikomične“ izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su ovo bili najčistiji izbori do sada, jer takve očigledne zloupotrebe sa biračkim spiskovima nisu zabeležene ni u jednoj državi.

Vlast je na ovaj način obesmislila izborni proces i samu suštinu demokratije. Umesto da izbori budu prilika da se građani izjasne koju politiku podržavaju, ova vlast ih je pretvorila u utrkivanje gde će više prebaciti birača iz drugih sredina, kako bi se obesmislila izborna volja građana, ocenio je u pisanoj izjavi Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari