POKS zadovoljan izbornim rezultatima 1Foto: Beta/POKS/Stepanov

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), čiji je predsednik Vojislav Mihailović, saopštio je da će imati sedam poslanika u Skupštini Srbije i tri u Skupštini grada Beograda.

„Ovo je veliki dan za Srbiju, jer su monarhisti ponovo ušli u Skupštinu Srbije posle 77 godina kada su iz nje proterani. Započinjemo našu borbu i kroz instituciju parlamenta, za obnovu Kraljevine Srbije. Hvala svim građanima, a naročito monarhistima na velikoj podršci našoj koaliciji NADA i dr Milošu Jovanoviću kao kandidatu za predsednika Srbije, kao i Beograđanima koji su nam dali poverenje. Zahvaljujem se i akademiku Matiji Bećkoviću na otvorenoj podršci“, izjavio je predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

Pokret u saopštenju navodi i da su na izborima „glasači, pristalice POKS, dali su konačnu reč da je Vojislav Mihailović jedini legitimni zastupnik stranke i da je jasna većina uz njega“.

„Pozivamo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu da ispoštuje zakonsku obavezu koju izbegava već tri meseca i upiše Vojislav Mihailovića za zakonskog zastupnika u registru političkih stranaka i prestane sa farsom podrške bivšem predsedniku Žiki Gojkoviću, koga je članstvo smenilo velikom većinom na izbornoj skupštini u januaru“, dodaje se u saopštenju.

Iz POKS-a ističu da će nastaviti svoju saradnju sa DSS na svim nivoima, republičkom i lokalnom u okviru Srpske koalicije NADA i  da će zajedno donositi odluke o svim važnim pitanjima u državi i prestonici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari