Policija kod Užica zaustavila autobus sa pristalicama nacionalne opozicije koje su krenule na protest u Beograd (VIDEO) 1Policija zaustavila autobus u Sevojnu/ Foto: Privatna arhiva

Autobus sa pristalicama nacionalne opozicije koje su, iz Užica, krenule na večerašnji protest u Beograd, policija je zaustavila u Sevojnu, radi, navodne, „rutinske kontrole“.

Autobus, u kome su bili članovi i simpatizeri Zavetnika, Nove DSS, Dveri i POKS-a iz Užica, a koji je krenuo danas oko 13 časova sa parkirališta kod užičkog stadiona, zaustavljen je na magistrali u Sevojnu.

„Bez ikakvog razloga, zaustavili su nas, ali ne i druge autobuse koji su se kretali istom magistralom“, kazao je za Danas Vladan Virijević, član IO Zavetnika i koordinator te stranke za Zlatiborski okrug.

„Na moje pitanje zašto nas zaustavljaju“, naveo je, „policajci su rekli da je to „zbog rutinske kontrole i da moraju da rade svoj posao“.

„Međutim, jedan od njih mi je „u četiri oka“ rekao da je naređenje o zaustavljanju autobusa „stiglo sa vrha“ i da moraju to da urade“, kazao je za Danas Virijević.

On je rekao da je „policija zadržala autobus oko četrdeset pet minuta i da je „konrolisala sve što je moglo da se kontroliše“, te da je „vozaču napisala kaznu, navodno, zbog nekih problema u vezi sa tahografom“.

Virijević je naveo i to da su „policijske patrole zaustavljale i upućivale na vanredne tehničke preglede autobuse sa pristalicama nacionalne opozicije i u drugim gradovima Srbije – Subotici, Novom Sadu, Kikindi, Lebanu, Trsteniku, Kruševcu…“

„Izgleda je da je policija u svim gradovima Srbije dobila isto naređenje sa vrha, kako bi nas sprečili da prisustvujemo večerašnjem protestu u Beogradu „Ne kapitulaciji“ protiv potpisivanja nemačko-francuskog predloga za Kosovo i Metohiju“ dodaje naš sagovornik.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari