Ponoš: Savet za nacionalnu bezbednost nema mandat da određuje nacionalnu politiku 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Lider političke organizacije Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je danas „skandaloznom“ izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija sprovoditi politiku koja je usaglašena na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost.

Kako je saopšteno iz Srbija Centra, Ponoš je za televiziju Nova S rekao da „taj Savet nema mandat da utemeljuje i definiše nacionalnu politiku u bilo kojoj oblasti“.

„Takav mandat mu nije dat zakonom koji reguliše ovu oblast, ne piše. A onda Vučić kaže, ako ne uspe ta politika pitaćemo narod. On je narod pitao šta misli na izborima, koji mu je dao poverenje za politiku koju je tada kandidovao. Vučić tvrdi da to nije ta politika nego neka druga, koju je dogovorio u krugu u kojem igra preferans“, rekao je Ponoš.

Komentarišući Vučićevu izjavu da Srbija ništa ne bi dobila od uvođenja sankcija Rusiji, Ponoš je rekao da „ako za trenutak uzmemo da je to moguće, tada bi trebalo jasno da se kaže šta smo dobili neuvođenjem sankcija“.

„Ako smo dobili ovo na šta se Vučić žali, onda nismo puno dobili“, rekao je Ponoš i ocenio da režim ne vodi ni prorusku, ni prozapadnu politiku, ali da „ni srpsku politiku“, već „SNS politiku“.

Prema Ponoševim rečima Vučić ponovo nije podelio sa građanima Srbije informaciju šta stoji u nemačko-francuskom predlogu rešenja kosovskog pitanja već je za sada podelio „samo brigu, a informacije zadržao za sebe“.

„Ako je odlučio da sam nosi tu odgovornost i zaslužio je. Neka nosi. Doživeo je debakl kosovske politike. Sve je dao, ništa nije dobio, a malo šta je ostalo“, dodao je Ponoš.

Ponoš je naveo da ne bi podržao nijednu odluku vlasti jer ono što su obećali nikada nisu ispunili.

„Ono sa čim su dobili izbore ne ispoštuju. Njima ne može da se veruje. Oni ne sprovode ni politiku sa kojom su dobili izbore“, ukazao je Ponoš i ocenio da režim ne zna da vodi državu, ali da ima savetnike za dobijanje izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari