Ponoš u Vranju: Ponavljam poziv na tv duel kako bi Vučiću olakšao poslednje dane njegovog mandata 1Foto: V. Ristić

„Mi na izborima 3. aprila moramo pobediti za parlament, jer ako oni ostanu na vlasti još pet godina Srbija neće postojati“, poručio je na predizbornom skupu u Vranju Zdravko Ponoš, predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije.

– Ponavljam poziv na tv duel kako bi Vučiću olakšao poslednje dane njegovog mandata i kako nam ne bi više poručivao da će da se besi – rekao je u svom obraćanju pred nekoliko stotina Vranjanaca večeras u Vranju Ponoš.

On je naveo da „odlazeći predsednik ostaje sve usamljeniji jer mu se više ne javlja ni Putin, ni Šreder, a neće ga više podržavati ni Dodik“, čulo se od predsedničkog kandidata Ujedinjeni za pobedu Srbije.

Okupljeni su uzvratili povicima: „Ponoš, Ponoš“, a poseban aplauz je dobio kada je rekao „da nisu krivi oni koji su glasali za naprednjake, već je zadatak svih nas da sa njima razgovaramo i prekinemo dalje podele unutar Srbije do kojih je doveo Vučić svojom bahatošću i nestabilnim ponašanjem“.

Nosilac poslaničke liste UPS Marinika Tepić, u svom obraćanju okupljenima na skupu u Vranju rekla je da „oni sami znaju kako žive i da niko nema potrebe da im to objašnjava“.

– Mediji poput Pinka predstavljaju medijsku fabriku zla, dok javno RTS servis deluje potpuno ignorantski prema našim stavovima što je ekstrem opasnosti – navela je Tepić.

Ona je poručila da će posle 3. aprila biti primenjen princip lustracije, kako za institucije, tako i za pojedince.

– Pinkova fabrika laži i Hepi televizija ostaće bez nacionalne frekvencije, a biće posla i za one koji će ocenjivati rad javnih funkcionera – poručila je Tepić, navodeći da će „posle pobede doći do preospitivanja svih poslova koji su Srbiju dovelu u ovako tešku situaciju“.

Okupljenima su se obratili i Miroslav Aleksić, potpresednik Narodne Stranke, Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana Srbije, potpresednik DS iz Vladičinog Hana Nenad Mitrović, i član Izbornog štaba Zdravka Ponoša, profesor FPN u penziji Čedomir Čupić. Skupu je prisustvovao i predsednik DS Zoran Lutovac.

Skup koji je organizovao Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju u saradnji sa odborom Narodne stranke protekao je bez incidenata uz primetno prisustvo policije.

Među okupljenima bilo je najviše predstavnika DS iz vremena Zorana Đinđića, kao i mladih ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari