Ponoš: Vučić će biti zapamćen kao kum ulaska Kosova u NATO 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Ne razumem što se Aleksandar Vučić, kao predsednik države, bavi izbornom listom opozicije. Obećao je da će da pomogne SNS-u. Oni ne mogu bez njegove pomoći, opozicija može – komentariše za Danas Zdravko Ponoš izjavu predsednika Srbije da će, kako je saznao, predsednik stranke Srbija centar, biti prvi na listi opozicije okupljene oko imena Srbija protiv nasilja, za parlamentarne izbore u decembru.

Predsednik Srbije je u pokušaju da omalovaži Zdravka Ponoša istakao iznova da je on “NATO general”, osvrćući se njegovu izjavu o tome da bi opozicija trebalo da “čereči Vučića oko Banjske”.

– Zamislite, oni kažu da će da sprže ministra odbrane i čereče predsednika Srbije zbog Banjske. Oni misle da će time da dobiju neki glas više. Neće tako moći da ih dobiju, samo oni to ne razumeju – rekao je Vučić.

I opet mi lepi epitet „NATO general“, kaže Ponoš za Danas, i to zato, napominje, “što sam u Londonu završio jednu dobru školu”.

– A on uradio ono što NATO nije uspeo ni bombardovanjem. Nije mu bilo dovoljno što je povukao sve nadležnosti Srbije sa KIM nego je brljotinom u Banjskoj lansirao Kosovo u NATO – ističe sagovornik Danasa.

Kako kaže, kad sve ovo jednom prođe, Vučić će biti zapamćen kao kum ulaska Kosova u NATO i to sa pozicije predsednika Srbije.

– Srbiju je u međuvremenu skrenuo sa evropskog puta kako bi je potopio u južno kinesko more nakon što je prerhodno probao da je zakopa u Sibir, ali bilo tvrdo. To mu neće poći za rukom. Izglednije je da mu uspe ovo što radi na temu ubacivanja Kosova u NATO. Dostojan spomenika u Prištini. Za života, naravno – zaključuje Zdravko Ponoš.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je tokom današnjeg obilaska bolnice u Leskovcu, iskoristio priliku, odgovorima na pitanja novinara o izborima i kritikama koje mu upućuje opozicija, da istakne da za razliku od pojedinih opozicionara, njegovi roditelji, deca, članovi porodice nemaju račune u inostranstvu.

Optužio je opozicione političare koji su ranije bili na vlasti da su „krali novac građana i trpali u džepove“ a da nisu vodili račiuna o bolnicama i javnom interesu.

Za razliku od njega, dodao je.

– Samo obiđite tragove novca i sve će vam biti jasno, tu se krije najveći kriminal i korupcija – rekao je Vučić.

Takođe je optužio opozicione političare da kopiraju kritike Aljbina Kurtija, premijera Kosova, kada je reč o njegovoj vladavini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari