"Ponosan sam što čuvate naša ognjišta": Vučić dočekao Srbe sa Kosova koji su krenuli peške na SNS miting 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Ponosan na to što imam priliku da se zahvalim za podršku ne meni, već državi Srbiji i ponosan sam što čuvate naša ognjišta i brinete o našoj zemlji i što je uprkos pritiscima beskrajno volite, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je priredio doček Srbima sa Kosova i Metohije koji su pešice došli na skup „Srbija nade“.

Sada sam rekao ovim momcima da ja ne bih izdržao ni kilometar i po, a oni su izdržali stotine kilometara da pokažu ljubav prema Srbiji, rekao je Vučić, dodajući da su Srbi stigli iz svih delova Kosova i Metohije.

Možete da vidite kako su čvrsti, snažni i odlučni da sačuvaju svoju otadžbinu i svoja ognjišta. Trudiću se da im u tome pomognem, nikada da odmognem. Znate da ću i kada teško i kada je lepo uvek biti uz vas, naveo je predsednik Srbije.

Vučić je preneo i kako je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković došao uznemiren rekavši da su planovi da se delegacija Srbije krajem juna ili početkom jula pozove Brisel da im se saopšti kako će izgledati Zajednica srpski opština.

Rekao sam, polako Petre, nije kraj sveta. Ništa se ne dešava preko noći i kad mu kažem da ne može tako, šta je funkcija Upravljačkog tima, da nećemo da prihvatimo ništa, da je sve rešeno Briselskim sporazumo i aneksom i da će tako da bude ili ništa drugo, a onda mu lakne, dodao je Vučić.

Dalibor Janković iz Kosovskog Pomoravlja zahvalio je Vučić što se bori i čuva Kosovo.

Samo sa vama imamo veru i nadu u dalji opstanak na Kosovu i Metohiji, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari