Popović: Martovsko nasilje imalo za cilj etnički čisto Kosovo i otcepljenje 1Nenad Popović Foto: FoNet Zoran Mrdja

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović ocenio je danas, povodom 17 godina o pogroma Srba na Kosovu i Metohiji, da su albanski ekstremisti to organizovali sa ciljem stvaranja etnički čistog Kosova i da bi time obavili pripremu za nasilni i protivustavni akt otcepljenja.

„Svima je jasno da je martovski pogrom iz 2004. godine tesno povezan sa protivustavnim i protivpravnim proglašenjem lažne države Kosovo. Srpski narod i srpska država su iz ovog stradanja izvukli jasne pouke i danas vode politiku rukovodeći se ovim poukama“, naveo je Popović.

On je dodao da te pouke ukazuju da Srbija mora da ojača ekonomski i vojno tako da svako ko se usudi da ponovo pokuša da protera Srbe mora da zna da će dobiti odgovor države Srbije.

„Druga je pouka da se u odbrani naših nacionalnih interesa moramo prvo osloniti na sebe, na naše jedinstvo i državnu snagu, a onda na prijatelje u svetu koji nas podržavaju i brane u svim međunarodnim institucijama naše neprikosnoveno pravo na Kosovo. I treće, da nikada ne prihvatimo i ne priznamo nasilni akt secesije Kosova, zasnovan na zločinima nad našim narodom i da nepokolebljivo, strpljivo i mudro, na svakom mestu, tvrdimo ono što svaki Srbin od pamtiveka zna – Kosovo je Srbija“, dodao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari