Popović: Odbijanje Prištine da razgovara o ZSO napad na vitalne interese Srba na Kosovu 1Foto: Screenshot/Youtube/Радио Телевизија Грачаница

Predsednik opštine Gračanica i potpredsednik Srpske liste Srđan Popović izjavio je danas da su specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i prištine Miroslava Lajčaka obavestili o nameri da napuste kosovske institucije ako ne bude formirana Zajednica srpskih opština (ZSO).

Popović je za RTS ocenio da odbijanje Prištine da razgovara o ZSO predstavlja „napad na vitalne političke, ekonomske i socijalne interese Srba” na Kosovu.

U samom Briselskom sporazumu nama je obećano da će biti formirana Zajednica srpskih opština. Zbog toga smo i ušli u institucije na centralnom nivou i formirali lokalne institucije, naveo je Popović.

To obećanje nama daje za pravo da se povučemo iz svih institucija, ako ne dođe do ispunjenja tog obećanja, poručio je potpredsednik Srpske liste.

Popović je izneo očekivanje da će obaveza o ZSO biti ispunjena, uz napomenu da je pravo vreme da Brisel pokaže svoj autoritet.

Mi ćemo biti strpljivi, čekaćemo da Brisel odradi posao onako kako je dogovoreno. Ako se to ne bude desilo, onda ćemo razmatrati sve mogućnosti i odrediti dalje korake o napuštanju institucija, najavio je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari