Popović (SSP): U škole su dolazili vatrogasci, pisci, glumci, a SNS to dozvolila kriminalcima 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Stranka slobode i pravde (SSP) je danas tražila ostavke svih koji su omogućili da se u jednoj beogradskoj osnovnoj školi snimi spot s čovekom koji je više puta osuđivan za kriminal.

Ta opoziciona stranka je reagovala povodom snimanja spota grupe „Crni Cerak“ u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ na Kanarevom brdu, čiji protagonista je, po navodima medija, osuđivani Kristijan Golubović.

SSP je navela da su nekada u škole dolazili vatrogasci i policajci, glumci, pesnici i pisci, a da je danas vlast SNS dozvolila da u škole uđe osuđeni kriminalac i da ismeva nastavnike i đake.

Predsednica Gradskog odbora SSP, Mila Popović, ocenila je da je reč „skandalozno“ previše blaga da bi se regovalo na to da višestruko osuđeni kriminalac uđe u osnovnu školu da bi snimao „nekakav nazovi ‘spot’ “ i da pritom profesora naziva „degenerikom“.

Kazala je da joj „zaista nije jasno ko je to dozvolio i zašto“ i pitala gde je bila komunalna policija da to spreči.

Pitala je i da li je saglasnost za snimanje dalo Ministarstvo prosvete i da li je reagovala prosvetna inspekcija.

„Taj snimak sa zvezdom režimskih medija se deli po društvenim mrežama, deli se među decom i na ovaj način se skrnavi osnovna jedinica obrazovanja društva“, kazala je ona.

Doidala je da su „nekada u škole dolazili vatrogasci i policajci koji su pričali o tome kako su spasavali ljude“, predavali o vrednostima kao što su hrabrost i solidarnost, a glumci, pesnici i pisci su deci predavali o kulturi i umetnosti.

A „danas je SNS vlast dozvolila da u škole uđe osuđeni kriminalac i da ismeva nastavnike i đake. Kome odgovara da uzor deci bude osuđeni kriminalac?“ – pitala je Popović.

Ona je rekla da smatra da takav skandal mora da dovede do ostavke direktora škole i svih koji su dozvolili da se to dogodi.

„Vlast ulazi u istoriju one koja ne preza ni od čega radi promocije ‘vrednosti’ koje unose haos i nekulturu među decu, gazeći preko svih etičkih principa“, kazala je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari