Poslanik Dveri nazvao ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila "kolonijalnim upravnikom", smetaju mu vojne vežbe sa NATO 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Narodni poslanik Dveri Borko Puškić ocenio je danas da je organizovanje vojne vežbe uprkos moratorijumu nezvanični, ali faktički, kurs odustajanja od vojne i političke neutralnosti i da predstavlja još jedan u nizu dokaza licemerja vladajuće većine.

„Država koja već više od dve decenije svoj opstanak i suverenitet zasniva isključivo na doslednosti i prijateljstvu sa Rusijom sebi daje za pravo da povlači neprijateljske poteze prema istoj, a vlast koja upravlja ovom državom služi se vašarskim trikovima obmane građana Srbije, pa tako politiku vojne neutralnosti i teritorijalne celovitosti podmuklo menja za NATO vežbe i usvajanje francusko-nemačkog plana iz kulisa političke zavese kolektivnog Zapada“, rekao je Puškić u saopštenju.

Naveo je da je moratorijum na zajedničke vojne aktivnosti sa inostranim partnerima na snazi od 27. februara 2022. godine i njime su prekinute i odložene sve aktivnosti iz pomenutog spektra delovanja Vojske Srbije.

„To, kao na žalost ni naš Ustav, nije prepreka da se udovolji spisku želja kolonijalnog upravnika, takozvanog američkog ambasadora Кristofera Hila, koji podrazumeva da Srbija omogući, učestvuje i afirmiše zajedničke vojne vežbe sa članicama NATO pakta i SAD, i to nekako sasvim slučajno upravo uoči Vidovdana, praznika koji očigledno para uši svima onima koji se sablažnjavaju nad činjenicom da je Srbija nezavisna i suverena država ili to bar njeni građani žele“, istakao je Puškić.

Puškić je u ime pokreta Dveri, pozvao vlast da „prestane sa gaženjem Ustava, odluka Vlade Srbije i volje građana Srbije“, i da se vrati važećim normama, jer „samo na taj način Srbija može da sačuva kako suverenitet i integritet, tako i dostojanstvo i identitet“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari