Posle ovog govora je predsednik ustao, a Radoičić aplaudirao 1Printskrin RTS

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, ustao je i aplaudirao na govor jednog poslanika sa svoje liste Zajedno možemo sve, a tome su se pridružili i oni koji sa galerije prate sednicu Narodne skupštine, sazvane povodom francusko-nemačkog plana za Kosovo.

Ovacije vladajuće većine izazvalo je istupanje poslanika Ivana Antića, koji je govorio u ime ratnih veterana.

On je optužio poslanike iz opozicije da su bili dovoljno odrasli za vojnu službu tokom rata na Kosovu, ali da su je izbegli „vadili indekse, skidali mladeže“, i nisu otišli da se zajedno sa njim i njegovim vojnicima bore.

Pokazao je fotografiju uniformisanih pripadnika OVK, a potom i odluku o amnestiji za albanske zatvorenike koju je donela vlast DS-DSS posle petooktobarskog prevrata.

Takođe i fotografiju „Bistrice sa našom mrtvom decom“.

Poslanik Antić je takođe optužio bivšu vlast da je htela da ustupi jednoj susednoj državi da brine o bezbednosti našeg neba, ali da danas o nebu brinu „migovi“ naše Vojske, zahvaljujući predsedniku Vučiću koji je tu vojsku opremio.

Poslanici vladajuće većine su mu aplaudirali, poslanik Antić je ustao i poklonio se stavljajući ruku na srce, ustao je i predsednik Vučić da aplaudira.

Na galeriji su to isto učinili gosti koji prate sednicu, među njima predstavnici Srpske liste sa Kosova, čiji je potrpedsednik Milan Radoičić takođe aplaudirao.

Pre ovog govora, predsednik parlamenta Vladimir Orlić, prozvao je poslanike Narodne stranke zato što su u sistemu prijavljenih govornika, a danas su odlučili da ne prisustvuju sednici.

Posle ovog govora je predsednik ustao, a Radoičić aplaudirao 2
Printskrin RTS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari