Posvađali se naprednjaci u Trgovištu: Ostavke predsednice opštine i predsednika lokalnog parlamenta 1Trgovište, Foto: Dušan Pešić/Danas

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Trgovište ostavke su podneli predsednica opštine Miljana Zlatković – Stojanović i predsednik lokalnog parlamenta Aleksandar Kolić, oboje iz redova naprednjaka, potvrđeno je Danasu u Okružnom odboru SNS u Vranju.

Novi predsednik Opštine Trgovište je bivši narodni poslanik SNS iz ove opštine Nenad Krstić „Žuća“, dok će funkciju predsednice lokalnoe skupštine obavljati dr Andrijana Filipović.

Već duže vreme, postoji neslaganje u okviru apsolutne odborničke većine u SO Trgovište između dve frakcije unutar Srpske napredne stranke (SNS), potvrđeno je Danasu u Okružnom odboru naprednjaka za Pčinjski okrug.

Mediji su izveštavali o lošoj finasijskoj situaciji u ovoj opštini, kao i više problema vezano za realizaciju infrastrukturnih projekata, što je dovelo do podela unutar vladajuće stranke.

Na lokalnim izborima 2020. godine lista Srpske napredne stranke (SNS) u Trgovištu osvojila je svih 25 odborničkih mandata koliko broji lokalna Skupštna opštine. SNS je tada osvojio 3.375 glasova ili 94,62 procenata, dok je jedina konkurentska lista bila Srpske radikalne stranke (SRS) koja sa 90 osvojenih glasova nije osvojila ni jedan odbornički mandat.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari