Požega: Građani treba da traže od poslanika da rešavaju probeme od javnog interesa 1Akcija u Požegi/Foto: Otvoreni parlament

Tokom akcije „Šta da se radi u skupštini” koju je, na Trgu slobode u Požegi, organizovala inicijativa Otvoreni parlament, građani su informisani o tome kako da kontaktiraju poslanike i da od njih traže da  rešavaju probeme od javnog interesa.

Poverenje u Narodnu skpštinu je, ističu u Otvorenom palamentu, duži period urušeno, njen rad je negativno ocenjen i sve je manje građana zaintesovano za njene akivnosti.

Više od polovine građana, dodaje se, nije zadovoljno radom narodnih poslanika, jer smatra da im oni nisu dostupni i da više brinu o interesima svojih partija, nego o građananima.

Jelena Subić iz inicijative Otvoreni parlament je pozvala građane da ne odustaju od interesovanja za rad parlamenta, da vrše pritisak na poslanike da rade u javnom interesu, tako što će ih kontaktirati i tražiti od njih da reše neki konkretan problem.

„Građani mogu doći do poslanika na više načina – mogu im pisati i putem našeg sajta gde će biti vidljivi njihovo pitanje, odgovor poslanika i vreme čekanja na odgovor“, kazala je Subić.

To je prva takva akcija, a naredne su, kako je navedeno u saopštenju Otvorenog parlamenta, planirane širom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari