Predate peticije za smene gradonačelnika Mitrovice i Leposavića, u toku je sastanak albanskih čelnika 1Printskrin Kosovo online

Članovi inicijativne grupe za smenu gradonačelnika u opštini Severna Mitrovica predali su danas peticiju sa prikupljenim potpisima predsedavajućem Skupštine opštine Nedžadu Ugljaninu, potvrđeno je za Kossev.

Mi smo odmah, kako to i predviđa Administrativno uputstvo, obavestili Ministarstvo administracije i lokalne samouprave, kao i Centralnu izbornu komisiju da smo primili peticiju inicijativne grupe za smenu gradonačelnika u Severnoj Mitrovici. Sada je rok od tri dana da je dostavimo i mi ćemo to u zakonskom roku i završiti, rekao je Ugljanin za Kossev.

Inicijativna grupa prikupila je ukupno 4.148 potpisa.

Potpisivanje peticije za smenu predsednika ppštine Severna Mitrovica Erdena Atića počelo je prošle nedelje, sa više od 20 dana kašnjenja.

Portal Kossev navodi da je samo za tri dana prikupljen više nego dovoljan broj potpisa za dalju proceduru smene gradonačelnika.

Bilo je potrebno 3.640 potpisa ili 20 odsto od ukupnog broj registrovanih birača iz ove opštine.

Predati poptisi i u Leposaviću

Peticija za smenu gradonačelnika Ljuljzima Hetemija u Leposaviću predata je danas. Prikupljene potpise predali su inicijatori nešto posle 13 časova u zgradu opštine predsedniku skupštine Gorskom Buriću.

Potpisi građana za smenu gradonačelnika počeli su 17. januara, a završeni su 20. januara, kada je prikupljeno više od 20 odsto potpisanih građana u Leposaviću koliko je potrebno od ukupnog broja stanovnika koji imaju pravo glasa.

U zgradi Opštine Leposavić u toku je i sastanak četiri gradonačelnika opština sa severa Kosova, saznaje Kosovo onlajn.

Kako javlja reporter koji se nalazi na licu mesta na ovom nenajavaljenom sastanku prisutni su svi albanski gradonačelnici iz četiri opštine na severu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari