Predsedavajuća OEBS An Linde danas i sutra u Beogradu 1Foto: EPA / Christian Charisius (Arhiva)

Predsedavajuća OEBS, švedska ministarka spoljnih poslova An Linde, boravi od danas do srede u posetama Srbiji i Crnoj Gori gde će sa najvišim državnim zvaničnicima razgovarati o podršci koju su misije OEBS dale razvoju tih zemalja u vezi sa regionalnom bezbednošću, osnovnim slobodama, vladavinom zakona i jednakošću, te značajem ekonomskog osnaživanja žena.

Kako je saopštio OEBS, Linde će u razgovorima takodje naglasiti važnost dobrog upravljanja, borbe protiv korupcije i borbe protiv transnacionalnog organizovanog kriminala.

Linde će se u Srbiji sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem, Ženskom parlamentarnom mrežom i predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem.

Ona će prisustvovati okruglom stolu za mlade sa civilnim društvom u Misiji OEBS u Srbiji i sastati se sa predstavnicima medjunarodne zajednice u Srbiji.

U Crnoj Gori gde će boraviti 25. i 26. maja sastaće se sa predsednikom Milom Djukanovićem, premijerom Zdravkom Krivokapićem, potpredsednikom vlade Dritanom Abazovićem, ministrom spoljnih poslova Djordjem Radulovićem i predsednikom parlamenta Aleksom Bečićem.

Predsedavajuća OEBS će se takodje sastati sa predstavnicima Ženskog parlamentarnog kluba i učestvovati na okruglom stolu za mlade sa civilnim društvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari