Predsednica opštine Beočin Mirjana Malešević Milkić podnela ostavku 1foto: beocin.rs

Predsednica opštine Beočin Mirjana Malešević Milkić podnela je neopozivu ostavku na tu funkciju, zbog političkih pritisaka i ucena kojima je bila izložena tokom mandata.

Kako piše portal 021.rs, ona je ostavku podnela 10. maja, ali ta informacija nigde nije objavljena, niti se iko od opštinskih zvaničnika oglasio tim povodom. Takođe, kao razloge za taj potez navela je i unutarpartijske pritiske.

„Odbornička grupa ne funkcioniše kako treba. Kada imate 100 ljudi sa njihovim porodicama koji zavise od sitnih interesa, to ne može da funkcioniše“, rekla je Malešević Milkić za 021 i naglasila da je njenoj odluci doprinela i situacija sa JKP „Beočin“.

Kako je Danas već pisao, radnici tog Javnog komunalnog preduzeća štrajkovali su početkom maja, zahtevajući da osnovica zarade koja se množi sa odgovarajućim koeficijentom bude minimalna zarada u Srbiji i da se usklađuje sa rastom minimalca, kao i isplatu solidarne pomoći.

Spekuliše se da su problemi sa samim JKP „Beočin“ nastali zbog političke nestabilnosti i borbe SNS-a za povratak na vlast u toj opštini, koju je izgubila na lokalnim izborima 2020. godine, tesnom pobedom socijalista.

Nakon ostavke Mirjane Malešević Milkić, funkciju predsednika opštine trenutno obavlja Marina Šekuljica.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari