Štrajkovali beočinski komunalci, od ponedeljka pregovori 1foto:sajt JKP "Beočin"

Iduće nedelje počinju pregovori između Štrajkačkog odbora, poslodavca i osnivača JKP „Beočin“ o zahtevima štrajkača, dogovoreno je posle jednočasovnog štrajka upozorenja u tom preduzeću.

Prema rečima predsednice sindikata i Štrajkačkog odbora Radoslave Goljevački, radnici JKP „Beočin“ obustavili su rad između 7.15 i 8.15 časova u sva tri dela preduzeća – fabrici vode, radionici i upravnoj zgradi.

„Zahtevamo da osnovica zarade koju množimo sa odgovarajućim koeficijentom bude minimalna zarada u republici i da se usklađuje sa rastom minimalca, kao i da se isplati solidarna pomoć u iznosu od 41.800 dinara, koja je zakonom dozvoljena i na koju imamo pravo po kolektivnom ugovoru“, kaže Radoslava Goljevački.

Prema njenim rečima, zahteve radnika podržala je direktorka JKP „Beočin“ Gordana Rakić, a štrajkačima je nagovešteno da i opštinska vlast ima razumevanja za ono što opravdano traže. Radnici su poslodavcu i osnivaču dali rok do 9. maja da odgovore na njihove zahteve.

JKP „Beočin“ trenutno zapošljava 78 radnika, od kojih je njih 70 na neodređeno vreme. Više od 50 zaposlenih prethodnih meseci dobijalo je dodatak do minimalne zarade, pa su praktično svi bili izjednačeni bez obzira na radna mesta i primali sa svim dodacima između 45.000 i 50.000 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari