Predsednici Srbije i Turske pričali telefonom: Vučić zamolio Erdogana da upotrebi ugled i uticaj svoje zemlje za opstanak mira u regionu 1foto EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i čestitao mu izbornu pobedu, uz želje da i u ovom mandatu uspešno vodi zemlju putem razvoja, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Kako se dodaje, Vučić je ovom prilikom istakao da je Turska izuzetno važan partner Srbiji, ne samo na bilateralnoj osnovi, već i na međunarodnoj političkoj sceni.

„Predsednik Erdogan se interesovao za aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji, te ga je predsednik Vučić upoznao sa hronologijom događaja koji su vodili u eskalaciju nasilja nad tamošnjom srpskom zajednicom. Takođe je zamolio šefa turske države da upotrebi ugled i uticaj svoje zemlje kako bi u regionu opstao mir i zavladala stabilnost“, piše u saopštenju.

Navodi se da je Vučić rekao da se nada se da će, pored postojećih projekata, zajedno raditi na novim poduhvatima, koji će ubrzati snažan razvoj celog regiona, zbližiti ljude i povezati ekonomije.

Vučić pozvao je Erdogana da poseti Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari