Predsednik Skupštine opštine Topola traži smanjenje svoje plate 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović predložio je smanjenje svoje naknade za rad na toj funkciji sa 118.000 na 72.000 dinara mesečno, što je prosečna zarada u opštini Topola.

Jovanović je agenciji Beta rekao da je visina sadašnje naknade za njegov rad izjednačena sa onom koju prima predsednik opštine Topola.

On je, kako je dodao, takvu odluku o naknadi „nasledio“ kada je posle izbora došao na čelno mesto Skupštine opštine Topola, te da nije uticao na njeno donošenje.

Jovanović je najavio da je predlog o smanjenju svoje naknade predstavio na konsultacijama sa predstavnicima odborničkih grupa u Skupštini, a zatim se o tome oglasio na Fejsbuku.

Smatra da predsednik Skupštine opštine treba da ima primanja koliko ima prosečan građanin te opštine.

„Visina ove prosečne plate za prethodni mesec, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, iznosila je oko 72.000 dinara u Topoli“, saopštio je.

Ocenio je da je to pravi korak i smatra da i kolege u susednim opštinama treba da primaju plate, ili naknade iz opštinskih budžeta, u iznosu koji prosečno primaju njihovi sugrađani.

Najavio je da će se njegov predlog o smanjenju plate naći 29. maja na sednici Skupštine opštine Topola.

Opozicija u Topoli često kritikuje Jovanovića zbog visokih primanja.

Na Fejsbuk stranici „Novi ljudi za bolju Topolu“, čiji su predstavnici opozicioni odbornici aktuelnog saziva Skupštine, u martu je bilo objavljeno da se narodni poslanik (SNS) Dragan Jovanović bogati na narodnim leđima.

„Dok narod opštine Topola grca u dugovima i kreditima i jedva sastavlja kraj sa krajem, dok pokušava da svojoj deci obezbedi osnovne uslove za život, u opštini koja je na samom dnu po primanjima u Šumadijskom okrugu, za to vreme narodni poslanik SNS Dragan Jovanović, nastavlja da se bogati na narodskim leđima“, pisalo je u objavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari