Predsednik veterana OVK: Skandalozno objavljivanje imena navodnih žrtava u postupku protiv Tačija 1Foto: EPA-EFE/JERRY LAMPEN

Vršilac dužnosti predsednika Organizacije veterana bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Faton Klinaku ocenio je danas kao „skandalozno“ objavljivanje imena navodnih žrtava OVK u postupku protiv Hašima Tačija i saoptuženih u Hagu.

„Još jedan skandal i nova sramota Specijalnog suda, odnosno pseudospecijalizovanog tužilaštva. Objavljuje imena žrtava za koje su vođe OVK možda odgovorne pre nego što počne sudski proces“, napisao je Klinaku u Fejsbuk.

Ocenio je da objavljivanje spiska „dovodi u opasnost svedoke“.

„Ovim po drugi put, sada još više, ugrožavaju svedoke, jer su ih prvi put ugrozili kada se desio skandal sa curenjem dosijea iz njihovih kancelarija u Hagu, a svojom krivicom su držali kao taoci dve i po godine šefove Organizacije veterana OVK Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja“, naveo je Klinaku.

Imena žrtava objavljena su u manje redigovanoj verziji izmenjene optužnice u predmetu protiv bivših vođa OVK koju je podnela Kancelarija specijalizovanog tužioca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari