Predsednik Vučić sastao se u Briselu sa Šarlom Mišelom 1Foto: BETAPHOTO/European Council/DARIO PIGNATELLI/DS)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Briselu sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, preneto je na instagram profilu `budućnostsrbijeav`.

Šarl Mišel je na svom Tvtiter nalogu uz sliku sa Vučićem napisao da pozdravlja posvećenost predsednika Srbije Aleksandra Vučića integraciji EU i reformskoj agendi.

Pozdravio sam nastavljenu posvećenost predsednika Srbije Aleksandra Vučića integraciji u EU i refrormskoj agendi, napisao je večeras predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel na tviteru posle prijema Vučića.

„Naša saradnja u suočavanju sa kovidom-19 i ponovnoj boljoj izgradnji jača je nego ikad“, napisao je Mišel.

Vučić susretom sa Šarlom Mišelom završava dvodnevnu posetu Briselu tokom koje je razgovarao sa zvaničnicima EU, uključujući predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, šefa evropske diplomatije Žozepa Borela, stalnog izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika, kao i evropskog komesara za proširenje Olibvera Varhejia.

Glavne teme razgovora predsednika Srbije sa najvišim zvaničnicima EU bile su ubrzanje evrointegracije Srbije, infrastrukturni projekti i izgradanja pruge Beograd-Severna Makedonija, kao i nastavak dijaloga sa Prištinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari