Predsednikov poziv podelio civilno društvo

Veliko interesovanje NVO sektora za novu rundu unutrašnjeg dijaloga

Ostavite komentar


    1. Ne znam sta trazi A. Vucic? Da li „kvorum“ ili samo pokusava da cuje i neko novo misljenje, novi predlog. Ja bih Vams, kao i velikom briju drugih gradjana Srbije, koje Kosovo i Metohija, kao i sudbina tamosnjih Srba, interesuju kao lanjski sneg, DA LI PISTOJI BILO STA, STO CE URADITI A. VUCIC, a sto ce se vama dopasti?

      1. Постоји: да призна д ане зна шта да ради.

  1. ‘Unutrasnjeg dijaloga’, a … ? Ako iko zna za ime NVOa koji se zalaze za resavanje situacije nacionalnim Referendumom, javite mi..Idem da volontiram u njemu!

    1. Dragi Veljo, da li iskreno vjeruješ da bi iko važan obratio pažnju na ishod referenduma. Mišljenje srpskog naroda ne treba provjeravati na referendumu, jer je svakome poznato. Prosječan Srbin kaže da je Kosovo srpsko, i sa svima koji misle drugačije ne želi razgovarati. Za Srbe važi jedan aksiom: Kosovo je Srbija. Svjetski moćnici imaju suprotan aksiom. I ne žele o tome razgovarati. Srbi misle da je moguće ignorisati više od milion Albanaca na Kosovu i Bondstil. Možda su u pravu. Vrijeme će pokazati. Meni je žao što će ispitivanje ko je jači, Srbe vrlo, vrlo skupo koštati.

  2. Na ovom sastanku sa članovima Nacionalnog konventa vezano za EU biće reči o rešavanju pitanja Kosova. Vučić će imati zanimljiv razgovor.

  3. A, koja svrha „unutrašnjeg dijaloga“ kada EU insistira na INPLEMENTACIJI onoga što je potpisano pre pet godina…?!

    1. Pa kad ste bas kod IMPLEMENTACIJE – Vi verovatno znate da se vec pet gotina ceka na Pristinu da pocne formiranje ZSO. Interesantno je da EU (bar do sada) nije INSISTIRALA na IMPLEMENTACIJI

  4. Ово је баш тема о људским правима! Неки моћни и јаки су се удружили да униште један недужан народ! Бомбардовање је био велики злочиначки подухват за протеривање и убијање Sрба на Bалкану! Чинили су га НАТО алијанса, Шиптари, Хрвати, Муслимани и њихови државни органи! Извршили су геноцид над Србима! Зар то није најстрашније угрожавање права Срба_

  5. Unutrasnji dijalog je dobar nacin da najpametniji mozgovi Srbije pokusaju da dodju do resenja koje ce biti prihvatljivo svim stranama.

  6. Dijalog podrazumeva da su teme i govornici unapred poznati, da govornici imaju isto vreme izlaganja, da medijatori omoguce otvorenu ali vremenom ogranicenu diskusiju, da novinari budu prisutni itd

  7. Skinuliste moj komentar koji je bio na mestu. Čak i na portalu N1 udarna vest do jutros je bila početak NATO agresije pre 19 godina. Po vremenu objave komentara može se videti kada je komentar poslat i već sinoć za vas obeležavanje tog događaja nije posebno bitan. Ako smo opozicionari i mi smo valjda ljudi. Koliko vidim u ovoj redakciji malo ima ljudi. Kada kažem čovek mislim na karakterne osobine šta ta reč nosi. Žao mi je da se kometari u „otvorenom mediju“ cenzurišu i skidaju posle objave jer to nekome u redakciji ne odgovara.

  8. Zašto RAZNOGLASJE…; zato što se jasno ne zna CILJ…!!!
    Da li je koncept „unutrašnjeg dijaloga“ na temu Kosova podelio civilno društvo…, iako vlada izuzetno veliko interesovanje… 31.marta ide prvo pripremni sastanak pa onda se ide dalje…Poziv za razgovore stigao je od koordinatora radne grupe za Poglavlje 35, Dragiše Mijačića… S druge strane, Centar za praktičnu politiku, na čijem čelu je Dragan Popović, koji je nekada bio koordinator radne grupe za Poglavlje 35, javno je pozvao sve organizacije civilnog društva da odbiju učešće u „unutrašnjem dijalogu“…Kao po starom običaju…, tako to kod nas ide – RAZNOGLASJE…!!!

  9. У земљама као што је Србија власти служе светском капиталу, што је видљиво и преко ситуације са ентитетом Косово; светски капитал подржава и недемократску власт у нади да ће она успети да призна Републику Косово*. (Које све интересе има светски капитал у том ентитету још се тачно не зна, али по степену закалагања за њега рекло био се да нису мали.)
    Поента је само у томе да се Република Србија не меша у стање на својој територији, Косову и Метохији, иако ту територију није ни продала, ни у рату изгубила, ни поклонила.
    Власт свесна тог захтева и ко га „испоставља“, незванично може признати Републику Косово*, званично не. И то би требало објаснити и народу, да се више не заносимо и да нас не спинују којекакви спинери, закључно са овим последњим, конвертованим радикалом.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.