Za v.d. predsednika Nove stranke izabran Norbert Cvijanov 1Foto: Nova stranka

Predsedništvo Nove stranke održalo je sinoć sastanak, jednoglasno ostavši pri stavu da, uprkos rezultatima na nedavno održanim izborima, ne odustaje od borbe za demokratsku Srbiju.

„Saglasni da nezapamćena izborna krađa ne sme proći nekažnjeno i da se baš zbog toga časni i hrabri ljudi ne povlače iz političkog aktivizma, članovi Predsedništva su, na sastanku u centrali NOVE u Beogradu, odlučili da za vršioca dužnosti predsednika postave dosadašnjeg potpredsednika stranke Norberta Cvijanova. Odani član Nove stranke od njenog prvog dana, svojevremeno predsednik subotičkog odbora NOVE i dva puta birani potpredsednik Cvijanov zahvalio se kolegama na ukazanom poverenju, istakavši da mu je čast, ali i obaveza, da stranku, njeno članstvo, aktiviste, i na prvom mestu – glasače nikada ne ostavi bez snažnog uporišta i dosledne borbe za Srbiju koju će svi poštovati“, naveli su u saopštenju.
Prema Statutu Nove stranke, na sastanku su konstatovane i ostavke dosadašnjeg predsednika i sekretara stranke, ali i dogovoreno da u dosadašnjem sastavu, sa novim predsednikom, nastave sa aktivnim radom do održavanja Izborne Konferencije NOVE, na kojoj će delegati iz cele Srbije i zvanično izglasati novo rukovodstvo.
„Nova stranka još jednom podvlači da će svakodnevno nastaviti svoju doslednu i beskompromisnu borbu, kako bismo zajedno sa građanima, na prvim sledećim izborima sve predstavnike režima poslali u političku istoriju, a sistem u Srbiji, u kojem će obrazovane, hrabre i čestite osobe biti adekvatno vrednovane i cenjene, poveli putem modernih, evropskih zemalja 21. veka“, zaključili su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari