Preletelo je dosta muva kroz Arenu: Sagovornici Danasa o tvrdnji Brnabić da ni jedan glas nije ukraden 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIĆ)

Zato što premijerka uporno beži od odgovornosti pa tako nikako ne sme da dopusti mogućnost ponavljanja iz razloga neregularnosti i izborne krađe – ne znam kako drugačije komentarisati besmislicu od rečenice da „muva nije mogla da proleti, a ne da se nešto ukrade“, rekla je Biljana Đorđević poslanica Zeleno levog fronta, komenarišući izjavu premijerke Brnabić da na izborima ni jedan glas nije ukraden.

– Proletelo je dosta muva kroz Arenu i ko zna još koliko sabirnih centara za dovožene birače koji nemaju stvarno prebivalište u Beogradu već su se našli na biračkom spisku zbog organizovanog zločinačkog poduhvata režima koji je zloupotrebio Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave a verovatno i Republički zavod za statistiku kako bi izveo jednu ovakvu operaciju tačnog računanja koliko birača treba prijaviti na kojim adresama, koliko pasivizirati, koliko preseliti iz gradova u kojima se ne glasa i tako dalje, navela je Đorđević.

Poslanik Predrag Marsenić iz Novog DSS rekao je da svaka poruka odlazeće premijerke zvuči otprilike “ne verujte svojim očima, verujte meni”.

– Naravno da su izbori u Beogradu brutalno pokradeni ali to vlast nikad neće priznati. Otuda ne čudi insistiranje da će to biti novi a ne ponovljeni izbori. Ali ono što je važno su uslovi, sređen birački spisak i sprečavanje da ne ponove ovakvu krađu. Insistiraćemo upravo na tome a oni izbore mogu da zovu kako hoće. Bez ozbzira na to da li su novi ili ponovljeni, ako budu fer, SNS će posle njih biti u zasluženoj opoziciji, kazao je Marsenić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će se najverovatnije ići na nove, a ne ponovljene izbore u Beogradu, dodajući da „nijedan jedini glas nije ukraden“ i da nikada neće prihvatiti međunarodnu istragu izbora 17. decembra.

Ona je za TV Prva rekla da su izbori prošli, da su bili legitimni, kao i da je posebno u Beogradu bila jaka kontrola da „muva nije mogla da proleti, a ne da se nešto ukrade“.

„Očigledno da ne može da se napravi većina, matematički može, mi imamo većinu, ali Aleksandar Vučić je postavio lep standard – matematika nije politika“, rekla je premijerka, navodeći da su novi izbori, „nikako ponovljeni“, najrealnija opcija u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari