Prelević: Vlast misli da je sve moguće u medijskom mraku 1

Besmislene su teze da lideri opozicije navodno ugrožavaju porodicu Vučić, kada se dobro zna čiji je kadar ubio i u kreč stavio (bivšeg) predsednika Republike, a premijera streljao ispred zgrade Vlade, poručuje Božo Prelević, poverenik za Beograd Pokreta slobodnih građana, osvrnuvši se na teze koje je gradski menadžer Goran Vesić izneo u svom autorskom tekstu za Politiku.

Prelević smatra da pomenuti autorski tekst gradskog menadžera, ali i najavljene izmene zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji služe da medijski zamagle činjenicu da je predsednik Srbije na poslednjem sastanku u Briselu, mimo Ustava i svojih ustavnih ovlašćenja, dogovorio povlačenje poslednjih atributa državnosti Srbije na Kosovu, utapanjem pravosudnih institucija Srbije u pravosuđe „takozvanog Kosova“. On podseća da se detaljan opis te radnje nalazi u Krivičnom zakoniku u okviru krivičnih dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Srbije.

– U medijskom mraku, vlast misli da je moguće sve, pa i to da upravo oni koji su kao „nacionalisti“ do 2000. konfrontirali Srbiju sa pameću i sa celim svetom i doveli do bombardovanja podignu spomenik deci koju su poslali da izginu, braneći njihovu neshvatljivo pogrešnu politiku i granicu dela Republike Srbije na Košarama. Zatim su isti ti, sada kao novopečeni „evropejci“, potpisali Briselski sporazum sve sa savetnikom Tonijem Blerom. Kao kruna takve politike, bez ikakvog dijaloga i ovlašćenja, ukinuli su atribute državnosti na Kosovu – naglašava Prelević.

Komentarišući stav Gorana Vesića „da opozicija politiku razume kao bajku u kojoj će neko sa strane ponovo da ih dovede na vlast“, Prelević pita ko je još ostao da podržava opoziciju, ako je predsednik Vučić u „odličnim“ odnosima sa gospođom Merkel, gospodinom Putinom, gospodinom Si Đipingom, sa administracijom gospodina Trampa, kao i sa svim drugim evropskim liderima.

– Ako u Srbiji cvetaju ruže, kako kaže gospodin Vesić, zašto davite novinare i gasite medije? Zna gospodin Vesić da vlast koja počne da intelektualno potcenjuje sopstveni narod nije duga veka. Zna gospodin Vesić zašto mu je Saša Janković i Pokret slobodnih građana toliki problem, a znaju i građani Srbije – ističe Prelević.

On postavlja pitanje Goranu Vesiću, koji je u autorskom tekstu poručio da je „imao čast da bude šef kabineta Zorana Đinđića“, da li je to onaj isti Đinđić za koga danas tvrdi da ga je neko drugi sa strane doveo na vlast, a ne onih milion građana ispred Skupštine Srbije.

– Da je, kojim slučajem, Zoran Đinđić danas živ, nisam siguran da bio ponosan na svog bivšeg šefa kabineta – smatra Prelević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.