Premijer Hrvatske: Opozicija je šaka jada, neću smeniti nikoga 1Foto: Beta/Hina/FENA/Amer Kajmovic

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je danas rekao da neće smeniti ni jednog ministra na zahtev opozicije koju je nazvao „šakom jada“ zbog „licemerja i demagogije“.

On je to rekao povodom najave koalicije „Most“ da će pokrenuti pitanje poverenja u ministra privrede Tomislava Ćorića zbog pogodovanja investitorima u vetropark Krš-Pađene, što je on demantovao.

„Da na trepavicama stoje, do kraja mandata neću maknuti nikoga“, poručio je Plenković s konferencije za novinare, prenela je agencija HINA.

Ocenio je da je opozicija „šaka jada“ s kojom se politički bori i koju će nastaviti da pobeđuje.

„Ovo je Vlada koja ima poverenje i radi, a oni (opozicija) ne rade ništa“, ustvrdio je i naglasio da mu niko neće diktirati što će Vlada raditi i ko će u njoj biti.

„Mandat dobijem ja, idemo na izbore, sastavimo većinu, funkcionišemo, radimo za građane, dižemo BDP, investicioni kreditni rejting, donesemo 25 milijardi evra u Hrvatsku koje nikad niko nije doneo, ulazimo u Šengen i zonu evra, kupimo Rafale, sagradimo Pelješki most, rišimo sva pitanja hrvatskih branitelja, jačamo vojsku, policiju…“, nabrojao je premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari