Premijerka Brnabić o zahtevima opozicije: Da li ste normalni, kako je Vučić kriv? 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić optužila je danas opoziciju da „politizuje“ dva nedavna masovna ubistva u Srbiji kako bi napala predsednika Aleksandra Vučića i vlast.

Ona je posle najave opozicije da će u ponedeljak održati protest zbog situacije u Srbiji, podsetila da je i u drugim zemljama bilo sličnih masovnih ubistava, ali da „niko nikada nije to iskoristio za politički obračun i napad na vlast“.

„To je nezamislivo. Skandalozno je i ljudski neshvatljivo da kažete da su za te zločine krivi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka. Da li ste normalni, kako je on kriv? Požurili ste da politizujete i to ne doprinosi smanjivanju polarizacije u našoj zemlji“, navela je Brnabić za televiziju Hepi.

Upitala je da li je posle masovnih ubistava 2002. u Leskovcu i 2007. godine u Jabukovcu kod Negotina, tadašnja opozicija pozivala na proteste.

„Žao mi je što se nismo svi ujedinili oko ovoga. Moramo naći način da se kao društvo okupimo i iz ovoga izađemo. Sigurna sam da ćemo rešiti mnogo problema i izaći jači ali to u ovom trenutku izgleda baš jako teško jer smo izgubili decu i to u školi. To je na neki način prekretnica za svako društvo“, navela je Brnabić.

Ocenila je da su masovna ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu i okolini, „posledica vremena u kome živimo“.

„U prvom redu društvenih mreža i atmosfere u kojoj se sloboda govora do te mere zloupotrebljava i široko posmatra da je promocija nasilja na društvenim mrežama postala norma i standard sa kojim naša deca moraju da žive“, navela je predsednica Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari