Premijerke i ministara u Vladi još nema na sednici Skupštine 1Foto: Print screen RTS

Posebnoj sednici Skupštine Srbije na kojoj se razmatra izveštaj o pregovorima o Kosovu zasad ne prisustvuju članovi Vlade Srbije.

Iako je počeo govor predsednika Srbije, Aleksandar Vučića, njih nema u klupama u kojima uobičajeno sede ministri i premijerka. Tu su direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i šef kabineta predsednika Ivica Kojić.

Politikolog Boban Stojanović za Danas kaže da ne vidi problem u tome što nema članova vlade.

– Eventualno su mogli da budu tu premijerka Ana Brnabić i Ivica Dačić ministar spoljnih poslova, koji bi tu bili kao dekor. Petković je tu zbog izveštaja koji je Kancelarija podnela i kao predstavnik vlade – navodi on.

Kako ističe, suštinski sednica se održava za onog ko donosi odluke i kreira politike.

– Čak ni Petković nije morao da bude tu. Iako je bilo zanimljivo da se nije pojavio prošli put kada je razmatran izveštaj vladine Kancelarije o KiM. Suštinski, sednica ne treba da se odnosi na izveštaj nego na planove kako i šta dalje u vezi sa predloženim sporazumom koji je predočen Aleksandru Vučiću usmenim putem. Znajući njegovu političku snagu i da on kreira politiku, meni je ok da samo on bude tu. On treba da odgovori kako smo došli do toga da se pred Srbiju stavi takav predlog – zaključuje Stojanović.

Budući da je četvrtak, moguće je da je u toku sednica Vlade Srbij ei da će se posle nje ministri pojaviti u Skupštini.

Do objavljivanja ovog teksta iz kabineta premijerke nam nije odgovoreno da li je u toku sednica Vlade i da li je to razlog zbog kojeg ona nije tu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari