Prijave protiv Vučića i Kurtija zbog onemogućavanja Srbima sa Kosova da glasaju 3. aprila 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Novi policijsko-sindikalni savez podneo je danas krivične prijave protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija zbog „onemogućavanja“ Srbima sa Kosova da glasaju na izborima 3. aprila.

Član rukovodstva tog sindikata Zdravko Rajević kazao je novinarima ispred Palate pravde u Beogradu da su prijave podneli protiv Vučića i Kurtija zbog „saučesništva u ugrožavanju nezavisnosti i teritorijalne celine“ Srbije.

„Mi nećemo imati nameru da kao ostali ćutimo na očigledni kriminal koji se odnosi na kršenje ustavnih prava stanovništva Kosova i Metohije“, rekao je Rajević.

On je dodao da „postoji sumnja“ da je Vučić doneo „veći broj štetnih odluka sa mesta predsednika države, koje će biti krivično-pravno obrađene“.

Ocenio je da je Vlada Srbije morala da raskine Briselski sporazum, kao i da su na svakom biračkom mestu na teritoriji Kosova trebalo da budu raspoređeni pripadnici UNMIK, kako bi „svi stanovnici Srbije ostvarili svoje biračko pravo na području te autonomne pokrajine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari