"Ozvaničena Kurtijeva politika lova na Srbe": Pripadnik KBS koji je pucao na srpskog dečaka i mladića u Štrpcu pušten na slobodu 1foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković reagovao je na odluku suda u Uroševcu da se Azemu Kurtaju, koji je 6. januara ove godine iz pištolja ranio srpskog dečaka i mladića, Stefana i Miloša Stojanovića iz Gotovuše, ukine kućni pritvor i dopusti da se brani sa slobode, i istakao da je očigledno da za prolivanje krvi srpske dece niko neće odgovarati.

„Pripadnik tzv. KBS Azem Kurtaj koji je na Badnji dan u Gotovuši zverski i hladnokrvno pucao u srpsku decu Miloša (21) i Stefana (11) pušten je da se brani sa slobode i Priština razmatra ukidanje optužnice! Očigledno da za prolivenu krv srpske dece niko neće odgovarati“, naveo je Petković na društvenoj mreži „X“.

On se zapitao da li životi srpske dece na Kosovu imaju vrednost, te konstatovao da je kosovski premijer Aljbin Kurti ovom odlukom ohrabrio sve ekstremiste da postupe isto.

„Dok Srbi nevini stradaju po Kurtijevim kazamatima, na slobodi su oni koji na rukama nose srpsku krv“, primećuje Petković.

Smatra da Srbi na Kosovu ne mogu da se nadaju nikakvoj pravdi, dok se Kurtijeva politika „lova na Srbe“ nastavlja.

„Bezumnom odlukom tzv. suda u Uroševcu ozvaničena je Kurtijeva politika lova na Srbe i još jednom poručeno da Srbi na KiM ne mogu da se nadaju nikakvoj pravdi. Šta je sledeće, da se ekstremisti Kurtaju dodeli orden ili podigne spomenik“, upitao je direktor Kancelarije za KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari